Una desena d’activitats a Can Regàs de Girona
La residència per a gent gran Can Regàs de Girona ha programat una desena d’activitats coincidint amb la Setmana Gastronòmica amb l’objectiu d’obrir el centre a la ciutat i que els gironins el puguin conèixer amb aquestes activitats. Un show cooking, en què seran els avis els que es posaran darrere dels fogons, obrirà la programació el dia 17 d’abril i tindrà la participació del xef Toni Vallory. L’endemà es farà un taller per elaborar piruletes de xocolata i trufes, i també enfilats de fruita amb xocolata desfeta. L’acte central es farà el dimecres 22 amb la presentació d’un llibre amb una quinzena de receptes que Vallory explica que “ha de servir de suport del generós i poc publicat llegat gastronòmic d’allò que es cuinava a les cases en el dia a dia, la cuina de temporada o del que es trobava a plaça”. Les receptes són sorgides dels avis, els familiars o els amics dels mateixos residents de Can Regàs. Tast de formatges, degustació de còctels sense alcohol, un vermut musical, un esmorzar de forquilla i ganivet, projeccions de pel·lícules o un berenar amb el tradicional xuixo de Girona de la pastisseria Castelló. La directora de Can Regàs, Mònica Soley, explica la voluntat, amb aquesta programació, “de donar un valor afegit a tot allò que envolta l’alimentació dels nostres residents i, per aquest motiu, participem activament en la Setmana Gastronòmica”.