Arrenca la Setmana Gastronòmica de Can Regàs amb un show-cooking dedicat a la cuina de les àvies

La residència i centre de dia per a la gent gran Can Regàs de Girona ha donat el tret de sortida aquest divendres a la seva primera Setmana Gastronòmica. Una original proposta, la primera que s’organitza en un equipament d’aquestes característiques, que neix amb l’objectiu d’acostar la gent gran de la residència a la ciutat i reivindicar la cuina de les àvies.

En el show-cooking ‘Són els avis els que cuinen’, el gastrònom Toni Vallory ha intercanviat experiències culinàries amb les àvies, receptes, trucs i consells mentre cuinaven una de les receptes incloses en el ” I Recull de Receptes d’amics, veïns i residents de CAN REGÀS” que es publicarà el proper 22 d’abril coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Toni Vallory ha destacat que el llibre “ha de servir de suport del generós i poc publicat llegat gastronòmic del que es cuinava a les cases particulars els dies no festius. La cuina del dia a dia. La cuina de temporada, la de cuinar segons el que trobàvem a plaça o la cuina d’aprofitament, cuinar segons el que havia sobrat el dia abans”.

La Setmana Gastronòmica de Can Regàs, que se celebra des d’avui fins al 27 d’abril, vol aconseguir la participació dels residents i assistents al centre de dia, familiars i amics, professionals del centre i veïns de Can Regàs a través d’un seguit d’activitats relacionades amb la gastronomia. “El nostre objectiu és acostar el centre i les persones que hi resideixen a la ciutat, trencant les moltes barreres que encara existeixen cap a les residències de gent gran”, destaca la directora de Can Regàs, Mònica Soley.

Soley destaca que “som conscients de les adaptacions que requereixen la majoria de dietes destinades a la gent gran, però tot i això no renunciem al plaer de gaudir d’un bon àpat” i afegeix que “volem donar un valor afegit a tot allò que envolta l’alimentació dels nostres residents i per aquest motiu participem activament en la Setmana Gastronòmica de Girona”.

Ampli ventall d’activitats

Les activitats de la Setmana Gastronòmica continuaran demà dissabte 18 d’abril, a partir de les 11 del matí, es farà un taller on nens i gent gran elaboraran postres de xocolata com piruletes de xocolata, trufes i enfilats de fruita amb xocolata desfeta.

L’acte central de la Setmana Gastronòmica serà, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la presentació del llibre “Primer recull de receptes d’amics, veïns i residents de Can Regàs’, que es farà el dimecres 22 d’abril. El llibre incorpora una quinzena de receptes que, segons el gastrònom Toni Vallory “ha de servir de suport del generós i poc publicat llegat gastronòmic del que es cuinava a les cases particulars els dies no festius. La cuina del dia a dia. La cuina de temporada, la de cuinar segons el que trobàvem a plaça o la cuina d’aprofitament, cuinar segons el que havia sobrat el dia abans”. Es tracta d’un petit homenatge als familiars, amics i veïns de Can Regàs que han accedit a compartir les seves receptes familiars per tal que no es perdin en l’oblit.

A més, dins la Setmana Gastronòmica, s’han programat un tast de formatges, una degustació de còctels sense alcohol, un vermut musical, un esmorzar de forquilla i ganivet i projeccions de pel·lícules. Les activitats es tancaran el dilluns 27 d’abril amb un berenar amb Xuixo de Girona que oferirà la pastisseria Castelló, que l’elabora seguint la tradició.

Durant la Setmana Gastronòmica els residents i assistents al centre de dia podran gaudir de menús diaris tant a l’hora de dinar com en el sopar elaborats especialment per aquests dies.

Sobre Can Regàs

Can Regàs, que va obrir les seves portes a finals de l’any passat, és la única residència i centre de dia per a gent gran situada al centre de la ciutat de Girona. L’establiment compta amb 48 places per a residents fixes i 25 més per a usuaris del centre de dia.

Actualment hi viuen 10 residents i fan us del centre de dia 5 persones.

És una iniciativa impulsada, dirigida i promoguda per un equip de professionals gironins que persegueixen un servei personalitzat amb tècniques estratègiques que permeten millorar la qualitat de vida de cadascun dels residents. L’equipament compta amb un equip de treball format per metge, infermera, fisioterapeuta i auxiliars de geriatria amb una llarga trajectòria en l’àmbit de l’atenció a la gent gran.

L’objectiu de Can Regàs és fer sentir els residents com a casa seva, amb una atenció individualitzada i a la vegada familiar. El centre ofereix atenció gerontològica integral i programa per als seus usuaris activitats per a potenciar les activitats cognitives i fomentar les relacions interpersonals, tallers, activitats d’animació i sortides programades, a més de suport psicològic. Can Regàs ofereix també serveis complementaris de podologia, perruqueria, salut dental, transport adaptat, acompanyaments i serveis religiosos.

Can Regàs està situat en un dels immobles històrics de la ciutat de Girona, l’antiga seu de la SA Regàs, al barri de Santa Eugènia, un edifici emblemàtic de la primera meitat del XX. A les plantes baixes, s’hi ubiquen les dependències administratives de l’empresa i serveis comuns com el menjador i una sala d’estar. A la primera planta, hi ha el despatx mèdic, la infermeria, la sala de fisioteràpia i gimnàs, mentre que el gruix de les habitacions es concentra en les plantes superiors.

Veure Enllaç