Can Regàs se suma a la Setmana Gastronòmica de Girona reivindicant la cuina de les àvies

La residència i centre de dia per a la gent gran Can Regàs de Girona ha organitzat la primera edició de la Setmana Gastronòmica de Can Regàs. L’objectiu de la proposta, la primera que s’organitza en un equipament d’aquestes característiques, és acostar la gent gran de la residència a la ciutat i reivindicar la cuina de les àvies. Un dels aspectes prioritaris de Can Regàs és l’alimentació dels seus residents. L’aposta gastronòmica del centre combina la cuina tradicional i de proximitat inclou una extensa varietat de menús i dietes elaborades amb matèries primeres de qualitat, supervisades pel servei de nutrició del centre. La directora de Can Regàs, Mónica Soley destaca:”Ssom conscients de les adaptacions que requereixen la majoria de dietes destinades a la gent gran, però tot i això no renunciem al plaer de gaudir d’un bon àpat”. Soley afegeix: “Volem donar un valor afegit a tot allò que envolta l’alimentació dels nostres residents i per aquest motiu participem activament en la Setmana Gastronòmica de Girona”.

Ampli ventall d’activitats

La Setmana Gastronòmica de Can Regàs se celebrarà del 17 al 27 d’abril. La iniciativa vol aconseguir la participació dels residents i assistents al centre de dia, familiars i amics, professionals del centre i veïns de Can Regàs a través d’un seguit d’activitats relacionades amb la gastronomia. “El nostre objectiu és acostar el centre i les persones que hi resideixen a la ciutat, trencant les moltes barreres que encara existeixen cap a les residències de gent gran”, destaca Soley. Les activitats de la Setmana Gastronòmica s’iniciaran el divendres 17 d’abril amb el show-cooking ‘Són els avis els que cuinen’, que comptarà amb la participació del gastrònom Toni Vallory. L’endemà, el dissabte 18 d’abril, a partir de les 11 del matí, es farà un taller on nens i gent gran elaboraran postres de xocolata com piruletes de xocolata, trufes i enfilats de fruita amb xocolata desfeta.

Recull de receptes

L’acte central de la Setmana Gastronòmica serà, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la presentació del llibre “Primer recull de receptes d’amics, veïns i residents de Can Regàs’, que es farà el dimecres 22 d’abril. El llibre incorpora una quinzena de receptes que, segons el gastrònom Toni Vallory “ha de servir de suport del generós i poc publicat llegat gastronòmic del que es cuinava a les cases particulars els dies no festius. La cuina del dia a dia. La cuina de temporada, la de cuinar segons el que trobàvem a plaça o la cuina d’aprofitament, cuinar segons el que havia sobrat el dia abans”. Es tracta d’un petit homenatge als familiars, amics i veïns de Can Regàs que han accedit a compartir les seves receptes familiars per tal que no es perdin en l’oblit. A més, dins la Setmana Gastronòmica, s’han programat un tast de formatges, una degustació de còctels sense alcohol, un vermut musical, un esmorzar de forquilla i ganivet i projeccions de pel·lícules. Les activitats es tancaran el dilluns 27 d’abril amb un berenar amb Xuixo de Girona que oferirà la pastisseria Castelló, que l’elabora seguint la tradició. Durant la Setmana Gastronòmica els residents i assistents al centre de dia podran gaudir de menús diaris tant a l’hora de dinar com en el sopar elaborats especialment per aquests dies.

 

Vallory-Vasquez-Setmana-Gastronomica-ACN_ARAIMA20150415_0252_45

Veure Enllaç