PDF – GironaNotícies

Can Regàs es converteix en la primera residència de gent gran ubicada al centre de la ciutat de Girona. El nou equipament concebut per a donar serveis assistencials a la gent gran de l’àrea metropolitana compta amb 48 places per a residents fixes i una quinzena per a usuaris del centrede dia.

Can Regàs combina les darreres tendències en materials de construcció amb sistemes d’atenció de darrera generació que permeten oferir un major benestar i assistència a la gent gran amb dependència. Es tracta d’una infraestructura pionera a les comarques de Girona construïda a partir de materials i criteris de qualitat i eficiència que permeten un estalvi considerable en la despesa energètica de l’edifici, fet que es tradueix en uns costos assistencials accessibles.

L’equipament s’ubica en un dels immobles històrics de la ciutat, l’antiga seu de la SA Regàs situada al número 62 del carrer Santa Eugènia. La posada en marxa de les instal·lacions suposa la recuperació d’un edifici emblemàtic de la primera meitatdel segle XIX que va començar la seva activitat com a fàbrica de gel per esdevenir, anys més tard, en una de les destil·leries més conegudes de la Rodona.

L’edifici, de prop de 1200 metres quadrats es distribueix en 6 plantes de 175 metres quadrats metres cadascuna. A les plantes baixes, s’hi ubiquen les dependències administratives de l’empresa i serveis comuns com el menjador i una sala d’estar. A la primera planta hi ha el despatx mèdic, la infermeria, la sala de fisioteràpia i gimnàstica, mentre que el gruix de les habitacions es concentra en les plantes superiors.

L’edifici, de prop de 1200 metres quadrats es distribueix en 6 plantes de 175 metres quadrats metres cadascuna.A les plantes baixes, s’hi ubiquen les dependències administratives de l’empresa i serveis comuns com el menjador i una sala d’estar. A la primera planta hi ha el despatx mèdic, la infermeria, la sala de fisioteràpia i gimnàstica, mentre que el gruix de les habitacions es concentra en les plantes superiors.

En total disposa de 27 dormitoris. 6 cambres senzilles o individuals i 21 dobles, pensades per a compartir. Les habitacions estan dotades de mobiliari dissenyat per empreses especialitzades en equipaments geriàtrics. Els professionals de Can Regàs compten amb una dilatada experiència en el camp dels serveis assistencials a la gent gran.Un equip directiu coordina el talent de metges,infermers, auxiliars d’infermeria, fisioterapeutes i treballadors socials a través d’ equip multidisciplinari que permet garantir el millor servei als residents i als seus familiars.

Bona part de l’equip de cuidadors ha estat seleccionat a través de la borsa de treball del Dispositiu d’Inserció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, de manera s’ha contribuït a reduir les llistes de l’atur a la demarcació. Tots són professionals del territori, amb experiència, vocació i compromís.La posada en marxa de la Residència i centre de dia Can

Regàs genera 28 llocs de treball directes i ja en la fase prèvia a l’inici de la seva activitat ha esdevingut un creador d’ocupació.

La majoria dels proveïdors que han participat en el projecte són industrials de les comarques de Girona: Simón, Optimus, PEC de Ginés Guillén o Urbanconsulting , en són
alguns exemples.Els arquitectes Miquel Poch i Jordi Salvatierra, de La Factoría Sinòptica han executat el projecte d’obres de Can Regàs mentre que el disseny d’interiors ha anat a càrrec de La Bòbila de Corçà.

La Residència i centre de dia Can Regàs compta amb una inversió inicial de prop de 600.000 mil euros de procedència gironina. Can Regàs neix de la necessitat de cobrir un buit en l’oferta de places assistencials per gent gran al centre de Girona ja que actualment no hi ha cap instal·lació d’aquestes característiques ubicada a la zona centre de la ciutat.