PDF – El Punt

Obren una nova residència i centre de dia a Girona.
La residència Can Regàs amplia en 48 places l’oferta de serveis assistencials per a la gent gran de la ciutat. El nou equipament ha permès recuperar un edifici de la primera meitat del segle XIX.

L’antiga destil·leria de Can Regàs, un edifici molt cèntric de Girona, ha renascut després d’un complex i ambiciós projecte constructiu com a residència i centre de dia per a la gent gran. Amb la incorporació d’aquesta residència, la ciutat veu ampliada en 48 places l’oferta pel que fa als serveis assistencials i en 15 l’oferta pel que fa a centre de dia. A més, el projecte permet la incorporació de 28 professionals de l’àmbit assistencial del sector de serveis, en gran part seleccionats per la borsa de treball del Dispositiu d’Inserció Econòmica de l’Ajuntament.

L’alcalde de Girona,Carles Puigdemont, i la consellera de Benestar i Família de la Generalitat, Neus Munté, van destacar la importància de l’obertura d’equipaments d’aquestes característiques. Josep Maria Vázquez, un dels socis de Can Regàs, va explicar que la inversió és íntegrament gironina.

La voluntat dels promotors de la iniciativa és cobrir un buit en l’oferta de gent gran al centre de Girona, perquè sostenen que actualment no hi ha cap instal·lació d’aquestes característiques.

Edifici destacat
La posada en marxa de les instal·lacions, al carrer Santa Eugènia, suposa la recuperació d’un edifici destacat de la primera meitat del segle XIX, que va començar la seva activitat com a fàbrica de gel per esdevenir, anys més tard, una de les destil·leries més conegudes de la Rodona.

El projecte d’obres ha estat executat pels arquitectes Miquel Poch i Jordi Salvatierra, de La Factoria Sinòptica, i els dissenys interiors han anat a càrrec de La Bòbila de Corçà.

En bona part l’edifici és, segons els promotors, pioner a les comarques gironines, pels seus criteris d’estalvi energètic. L’equipament, de prop de 1.200 m2 i de sis plantes, s’ha construït seguint criteris sostenibles que permeten un important estalvi energètic i alhora uns preus d’estada assequibles.