Can Regàs reivindica la cuina de les àvies per la Setmana Gastronòmica
La residència i centre de dia per a la gent gran Can Regàs de Girona ha organitzat la primera edició de la Setmana Gastronòmica de Can Regàs (17 al 27 d’abril). L’objectiu és acostar la gent gran de la residència a la ciutat i reivindicar la cuina de les àvies. La directora de Can Regàs, Mónica Soley destaca que “som conscients de les adaptacions que requereixen la majoria de dietes destinades a la gent gran, però tot i això no renunciem al plaer de gaudir d’un bon àpat”.
Les activitats s’iniciaran el 17 d’abril amb el show-cooking “Són els avis els que cuinen”, que comptarà amb la participació del gastrònom Toni Vallory. L’endemà, es farà un taller on nens i gent gran faran postres de xocolata com piruletes, trufes i enfilats de fruita. L’acte central serà, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la presentació del llibre Primer recull de receptes d’amics, veïns i residents de Can Regàs que es farà el dimecres 22 d’abril. El llibre incorpora una quinzena de receptes que, segons Vallory “han de servir de suport del generós i poc publicat llegat gastronòmic del que es cuinava a les cases particulars els dies no festius. La cuina del dia a dia”. A més, s’han programat un tast de formatges, una degustació de còctels sense alcohol, un vermut musical, un esmorzar de forquilla i ganivet i projeccions de pel·lícules.